Real prodaje 15 dresova po minutu
Ludnica za Ronaldom

Pomama u Madridu

Real prodaje 15 dresova po minutu

Španski mediji su objavili da je madridski Real u prva dva sata nakon zvaničnog predstavljanja Cristiana Ronalda na stadionu «Santiago Bernabeu» prodao u zvaničnoj prodavnici čak 2.000 dresova sa brojem i imenom najskupljeg igrača u istoriji.


Dresovi se prodaju po cijeni od 85 eura, a kako su izračunali poslodavci, prodavano je 15 dresova po minutu. Ovo je kraljevskom klubu donijelo 170.000 eura.
No, osim zarade od prodatih, tim iz Madrida je ostao i bez 300 dresova koji su ukradeni tokom velike gužve u prodavnici.

»Bila je velika gužva i ljudi su se otimali za dresovima. Nije nemoguće da prodamo milion primjeraka u narednom periodu jer su svi ludi za Ronaldom. Ovo nikada nisam doživio, a ovdje radim preko 40 godina», kazao je službenik fan shopa Reala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.