Real progurao Milan, Marseille treći
Real je odigrao veliku utakmicu na Velodromeu

Dva velikana idu u osminu finala

Real progurao Milan, Marseille treći

M. Maksimović

Tri velikana evropskog fudbala večeras su tražila svoje mjesto u osmini finala Lige prvaka, a tamo su se na kraju našli Real Madrid i Milan. U grupi C smo imali ove sezone tri kluba koja su zajedno osvojila 17 naslova prvaka Evrope. Utorak su na Velodromeu igrali Marseille i Real dok je Zürich dočekao Milan.

Fracuzi su tražili pobjedu od četiri gola razlike kako ne bi ovisili o rezultatu drugog susreta, a na kraju su ubjedljivo poraženi. Real je poveo već u 5.minuti kada je Cristiano Ronaldo zabio iz slobodnog udarca. Nije to bila bomba već precizan šut, lopta je išla preko zida, a golman Marseilla Mandanda je uspio loptu dodirnuti vrhovima prstiju. Marseille je bio u šoku, ali se domaći sastav vrlo brzo vratio.

Igrala se 11.minuta kada je Lucho zatresao mrežu gostiju nakon gužve pred golom Casillasa.
Mogao je Real povesti u 27.minuti, ali nekim čudom nije. Van der Vaart je pogodio stativu, na odbijenu loptu ide Ramos čiji šut zaustavlja Mandanda, nakon čega je neprecizan i Pepe. U finišu prvog poluvremena dvije velike prilike je imao Cristiano Ronaldo, ali je u prvom slučaju šutirao glavom zamalo preko gola, dok u posljednjim trenucima njegovu bombu iz slobodnjaka odbio Mandanda. 

Real je terensku inicijativu u nastavku utakmice naplatio golom u 60.minuti.Gol za 1:2 postiže Albiola. Iako je Milan dugo gubio, igra Marseilla na velodromeu nije obečavala, a sve je bilo riješeno 12 minuta prije kraja kada Cristiano Ronaldo postiže svoj drugi gol. Milan je opasno visio na Letzigrundu jer je Zürich poveo u 29.minuti, Milan Gajić je bio strijelac iz slobodnog udarca. Tih 1:0 na semaforu je stajalo sve do 65.minute kada je Rochat srušio Borriella, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Ronaldinho. Tako je Milan dograbio nokaut fazu takmičenja iako je na svom terenu nije ostvario niti jednu pobjedu. Leonarda i društvo je spasio raspoloženi Real.

Skupina C:
Zurich – Milan 1:1
Marseille – Real Madrid 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti