Real protiv Osasune traži prvu pobjedu

Primera Division

Real protiv Osasune traži prvu pobjedu

Nakon dvije sedmice pauze zbog nastupa reprezentacija ovog vikenda se utakmicama drugog kola nastavlja španska Primera. U ovom kolu nas očekuje nekoliko veoma zanimljivih dvoboja.

Barcelona je u odbranu naslova krenula sigurnom pobjedom protiv Racinga, a u ovom kolu im na noge dolazi Hercules, koji se nakon 14 godina vratio u Primeru. Barcelona je veliki favorit uoči ove utakmice, a Pep Guardila ne može računati na Carlesa Puyola zbog povrede, dok je neizvjesno hoće li Pep od prve minute staviti Javiera Mascherana, pojačanje iz Liverpoola.

Esteban Vigo će Guardioli suprostaviti sastav pun odličnih igrača koji su u prelaznom roku pojačali tim iz Alicantea. David Trezeguet, Nelson Valdez i Royston Drenthe bi trebali krenuti od prve minute, ali neće biti povrijeđenog kapitena Juana Farinosa i kažnjenog Matiasa Fritzlera. Zanimljivo će biti i u Madridu gdje Real dočekuje Osasunu.

Real je u prvom kolu kod Mallorce uzeo samo bod, pa ga sada protiv Camachove Osasune zanima samo pobjeda. Cristiano Ronaldo je nakon deset dana pauze odradio dva zadnja treninga i trebao bi biti u sastavu, vraćaju se Lass i Pepe, ali neće biti Diarre, Gaga i Garraya. Od prve minute bi umjesto Canalesa mogao krenuti Mesut Oezil, dok kod Osasune nema problema.

Iako bez otišlih Ville i Silve Valencia je u prvom kolu pokazala da će biti i ove sezone vrlo dobra. U drugom kolu na Mestallu dolazi Racing i to je prilika da Šišmiši upišu novu pobjedu. Roberto Soldado je zdrav i trebao bi imati debi pred navijačima Valencije, dok je Racing jači za Markusa Rosenberga, koji je stigao iz Werdera, ali slabiji za Tchitea, koji je otišao u Standard.

Priliku za odličan start ima i Sevilla, koja nakon pobjede nad Levanteom dočekuje Deportivo. Antonio Alvarez jedino nema na raspolaganju Federica Fazija, ali će prvi put u kadru imati dva velika pojačanja Alexisa Sancheza i Martina Caceresa. S druge strane Miguel Angel Lotina ne može računati na Aranzubiju, Domingueza i Ze Castra, a upitan je i Andres Guardado.

Derbi kola na San Mamesu igraju Athletic Bilbao i Atletico Madrid, dva tima koja su startala pobjedama. Joaquin Caparros će biti lišen usluga mladog Ikera Muniaina, ali će na dispoziciji imati San Josea, Orbaiza i Torquera, koji su propustili nekoliko treninga zbog lakših povreda. Flores jedino nema Jurada, koji je otišao u Schalke, pa nema sumnje kako će ovo biti velika utakmica.

Zaragoza je uzela bod Deportivu, a sada to želi krunisati pobjedom nad Malagom na La Romaredi. Po pobjedu Aragonci moraju bez Languardije, Uchea i Ponzija, dok će Malaga biti na vjetrometini, jer im u odbrani fali najbolji igrač Ivan Gonzalez. Villarreal na El Madrigalu ima popravni protiv Espanyola, koji je u međuvremenu otkupio ugovor Pabla Osvalda od Bologne.

U ostalim utakmicama će također biti zanimljivo. Getafe i Levante će odigrati utakmicu u kojoj se očekuje veliki broj pogodaka, jer obje momčadi igraju napadački nogomet, Sporting dočekuje Mallorcu, dok u ponedjeljak Real Sociedad pun elana nakon pobjede nad Villarrealom ide u goste Almeriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.