Real sa tri pogotka sve riješio već u Nikoziji

APOEL-ov bunker slomljen u zadnjih 15 minuta

Real sa tri pogotka sve riješio već u Nikoziji

Edmir Škorić

Madridski Real jednom nogom je zakoračio u polufinale Lige prvaka. Kraljevi su u Nikoziji probili APOEL-ov bunker u zadnjih petnaestak minuta, postigli tri gola i sada mirno dočekuju uzvrat.

Kiparski APOEL ove sezone predstavlja najugodnije iznenađenje Lige prvaka. Iako su noćas u Nikoziji Real dočekali s 'bunkerom', kraljevski klub očitao im je lekciju i lako ih savladao.

Ofanzivnom taktikom krenuo je Jose Mourinho u utakmicu, znajući da će biti jako teško probiti snažni bunker APOEL-a. U uvodnim minutama Coentrao i Ronaldo su pokušali iznenaditi Chiotisa.

U osmoj minuti Benzema po lijevoj strani prodire u sredinu, a onda dobro šutira, ipak Chiotis je siguran. Oezil u 11. minuti poluvolejom s 14 metara skoro pogađa, ali Chiotis to nije dozvolio. Pet minuta kasnije, Coentrao ubacuje s lijeve strane, po kojoj je dosta puta dobro prošao, a Higuain glavom šutira malo preko gola.

U 27. minuti Higuain dodaje do Ronalad, Portugalčeva bomba ide pod prečku, Chiotis opet sjajan. Veliku priliku madridski sastav imao je u 33. minuti. Benzema je promašio nemoguće. Oezil je ubacio prizemno s lijeve strane, Francuz sa dva-tri metra, neometano, prebacuje čitav gol, iako ni Chiotis nije bio ispred njega, već na prvoj stativi.



Oezil u finišu prvog poluvremena s desetak metara puca malo pokraj desne stative Chiotisovog gola. Bez pogodaka je završeno prvih 45 minuta, a Španci su  i unastavku krenuli redati priliku za prilikom te sve više napadati na gol čvrstih Kiprana.

Benzema je već u 47. minuti pucao s ruba kaznenog prostora, ali nije bio dovoljno precizan. U 65. minuti Ronaldo puca s 20 metara, malo iskosa, slobodnjak, lopta se kotrljala šesnaestercom, a onda su je APOEL-ovi igrači nekako uspjeli izbaciti što dalje od svog gola.

Benzema je u 70. pogodio vanjsk idio mreže, a onda i onaj unutrašnji samo četiri minute kasnije. Kaka je fantastično ubacio s lijeve strane, Benzema majstorski u padu s nekih pet ili šest metara glavom zakucao loptu iza leđa Chiotisa.



Uspio je Real doći i do drugog pogotka u 82. minuti. Marcelo je prošao po lijevoj strani, uputio povratnu za Kaku, a Brazilac sa desetak metara rutinski trese mrežu APOEL-a. Imali su Kraljevi još nekoliko dobrih pokušaja, a onda su postigli i treći gol u finišu.

Nakon sjajne akcije, Benzema se našao na mjesto za svoj drugi, Realov treći gol i, sada slobodno možemo reći, sigurno polufinale.


APOEL - Real Madrid 0:3 (Benzema 74, 90, Kaka 82)

APOEL: Chiotis, Jorge, Oliveira, Pursaitides, Bonaventura, Charalambides, Pinto, Morais, Alexandrou, Ailton, Tričkovski

Real: Casillas, Pepe, Ramos, Coentrao, Arberloa, Sahin, Khedira, Ozil, Ronaldo, Benzema, Higuain

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.