Real slavio protiv Uniteda

Prijateljske utakmice

Real slavio protiv Uniteda

Nogometaši Real Madrida savladali su DC United iz Washingtona na turneji u SAD-u u sklopu priprema za novu sezonu Primere. Real je slavio rezultatom 3:0.

Manuel Pellegrini je na teren izveo tim sa samo jednim isturenim igračem Gonzalom Higuainom, dok su na klupi ostali Raul i Benzema. U veznom redu su ordinirali Ronaldo, Kaka, Sneijder, Granero i Xabi Alonso kojem je ovo bila prva utakmica u dresu kraljevskog kluba. 

U prvom poluvremenu Real je stvorio nekoliko izglednih prilika, ali nisu uspjeli zatresti mrežu Unitedovog golmana Josha Wicksa, koji je odlično čuvao svoj gol. 

Na poluvremenu utakmice Pellegrini u igru uvodi Raula i Robbena, čime je igra dobila na brzini i kvaliteti. U svlačionici su ostali Sneijder i Ronaldo, što je izazvalo bijes publike na stadionu zbog izvođenja Ronalda. 

Ipak, izmjene su urodile plodom. Gonzalo Higuain u solo prodoru u 57. minuti lijepim pogotkom donosi vodstvo Realu, a samo dvije minute kasnije isti igrač nakon odličnog dodavanja Robbena povisuje na 2:0. 

Ipak, najljepši potez na utakmici napravio je Arjen Robben u 68. minuti kada je nakon odličnog prodora kroz odbranu DC Uniteda lob udarcem savladao Wicksa i postavio konačnih 3:0. 

Karem Benzema i Lassana Diara nisu nikako ulazili u igru, dok se Fernando Gago nije našao ni na klupi. Arjen Robben je još jednom pokazao, da kad je u potpunosti fizički zdrav i dobro pripremljen, da je jedan od najboljih igrača na svijetu, i ne treba čuditi, ako se na kraju izbori za mjesto u timu, uprkos činjenici da je bio na transfer listi kao otpisani igrač, a ista tvrdnja stoji i za Sneijdera. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.