Real Sociedad dobio 24 miliona eura od transfera Antoinea Griezmanna
Zahvaljujući procentu od prodaje Real Sociedad je napunio kasu od transfera Antoinea Griezmanna (Foto: EPA)

Imali su dobre procente

Real Sociedad dobio 24 miliona eura od transfera Antoinea Griezmanna

M. Šljivak

Antoine Griezmann je danas zvanično igrač Barcelone.

Katalonski velikan danas je izvršio uplatu 120 miliona eura za transfer francuskog napadača nakon čega su zvanično potvrdili dolazak sjajnog fudbalera.

Nakon pet godina Griezmann je napustio Jorgandžije, a pored ovog tima ozbiljnu svotu novca dobio je i njegov nekadašnji tim Real Sociedad.

Tim iz San Sebastiana je izbacio Griezmanna u orbiti, a danas zahvaljući njemu će na njihov račun leći 24 miliona eura, što znači da će Atletico na kraju dobiti 96 miliona eura.

Tako je Real Sociedadu Griezmann donio ukupno 54 miliona eura u dosadašnjim transferima, jer su ga 2014. godine oni Atleticu prodali za 30 miliona.

Antoine Griezmann je u proteklih pet godina odigrao ukupno 257 utakmica za Atletico i postigao je 133 gola.

Iz sigurnosnih razloga predstavljanja Griezmanna neće biti

Navijači Barcelone ne vole Griezmanna. To je postalo jasno nakon velikih zvižduka koje je dobio na utakmici Barce i Atletica na Nou Campu protekle sezone, a razlog je činjenica da je odbio da dođe u Barcu u ljeto 2018. godine.

Tada je Griezmann pokazao veliku ljubav i potpisao je novi ugovor sa Atleticom, te je odbio ponudu Barcelone, koja je imala ozbiljne namjere da ga dovede.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuski napadač je tako postao nepoželjan među navijačima Barce, a na službenom predstavljanju na Nou Campu navijača katalonskog tima neće biti.

Barce iz sigurnosnih razloga prema Griezmannu neće organizovati doček na samom terenu, već će Francuz biti predstavljen u prostorijama kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi