Real tek u finišu slomio otpor Almerie

Primera, 13. kolo

Real tek u finišu slomio otpor Almerie

Adnan Beganović

Fudbaleri Reala teže od očekivanog na Santiago Bernabeu u okviru 13. kola svladali su Almeriu. Gosti su imali vodstvo do 73. minute, ali onda furioznom završnicom popularni Kraljevi dolaze do preokreta.

Real i Almeira odigrali su pravi "ljepoticu" na Santiago Bernabeu. Gledaoci su mogli uživati u utakmici i sjajnim potezima fudbalera obje momčadi. Domaći fudbaleri bolje su ušli u utakmicu i nakon nekoliko propuštenih prilika u 31. minuti golom Ramosa došli su do vodstva.

Početak drugog dijela pripao je gostima koji u 58. minuti preko Soriana dolaze do izjednačenja, a samo četiri minute kasnije Uche dovodi Almeriu u prednost. Međutim, stečenu prednost Almeria uspjela je sačuvati samo 11 minuta, a onda u 73. Higuain Real vraća u igri.

Nakon izjednačenja popularni Kraljevi sve karte bacaju u napad, a u 82. minuti Cristiano Ronaldo ne koristi jedanaesterac, no samo minut poslije Benzema pogađa za vodstvo madridske momčadi, a onda Ronaldo u 84. minuti pogotkom se iskupljuje za promašeni jedanaesterac.

Traba istači da je portugalski reprezentativac igru napustio minut prije kraja zbog dva žuta kartona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti