Real teško do pobjede u Almeriji

Primera Division

Real teško do pobjede u Almeriji

U pretposljednjoj utakmici 32. kola Primere Real Madrid je teško došao do pobjede u Almeriji (2:1) i zadržao kakve takve šanse da se domogne naslova prvaka.

Real je dosta oprezno otvorio utakmicu, u njihovoj igri se osjetio strah od novog neuspjeha. Igrači Almerije su to uočili i kontra napadima preko Crusata i Piattija su sve više prijetili Casillasovom golu.  U 14. minuti Almeria je preko Alberta Crusata došla do vodstvo.

Primljeni pogodak je bio znak gostima da se otvore i krenu u napad kako bi pokušali poravnati. Nije im dugo trebalo. Obruč oko gola Diega Alvesa sve se više stezao, a Brazilac je u 27. minuti morao po loptu u mrežu kada ga je matirao Cristiano Ronaldo.

Do kraja prvog dijela utakmice oba tima su propustila po nekoliko izglednih prilika, ali promjene rezultata nije bilo. Najzaslužniji za 1:1 bio je Diego Alves, golman Almerije koji je u prvoj utakmici na Santiago Bernabeuu odbranio penal Cristianu Ronaldu.

Na poluvremenu je Pellegrini izvršio jednu izmjenu-umjesto Gaga, koji se nije najbolje snašao, uveo je Mahamadoua Diaru. Najbolju priliku da dođe do vodstva Real je propustio u 55. minuti kada je udarca Higuaina jedan od igrača Almerije zaustavio na gol liniji. Već u sljedećem napadu Almeria je preko Crusata mogla doći do vodstva, ali je Casillas bio nesavladiv.

Novu priliku za postizanje pogotka Real je imao u 60. minuti, ali je udarac Ronalda bez mnogo problema zaustavio Alves. Igrači Reala su sve više dominirali terenom, a u 68. minuti konačno je slomljen otpor Almerije. Na ivici kaznenog prostora loptu je primio Rafael Van der Vaart i sjajnim prizemnim udarcem matirao Alvesa.

Pet minuta kasnije Almeria je preko Pabla Piattija imala odličnu priliku da poravna, ali je Casillas ponovo bio siguran. U 75. minuti utakmice Real je mogao rješiti pitanje pobjednika, ali je Cristiano Ronaldo ponovo bio neprecizan. Desetak minuta prije kraja Pellegrini je priliku za igru dao i Lassu Diari koji je zamijenio kapitena Gutija koji nije odigrao ništa posebno.

U posljednej četiri minute utakmice Pellegrini je izvršio još jednu izmjenu. Umjesto neprepoznatljivog Higuaina u igru je ušao Benzema. Upravo je Benzema minutu prije kraja utakmice imao odličnu priliku, ali je ponovo Alves bio na mjestu. Real je upisao pobjedu iako nisu blistali, ali nakon poraza od Barcelone jedino je bilo bitno upisati tri boda za povratak samopouzdanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.