Real traži prvu pobjedu ove sezone

Primera, 3. kolo

Real traži prvu pobjedu ove sezone

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u španskoj Primera ligi, a danas i sutra na programu su utakmice trećeg kola.

Povratnik u društvo najboljih, Deportivo će na svom Riazoru dočekati ekipu Getafea, koja je u prošlom kolu priredila senzaciju, savladavši Real Madrid. Ekipa sa Riazora u dobroj je formi, te u prva dva kola ne zna za poraz, ali je Getafe za klub iz La Corune veoma neugodan protivnik. Naime, u posljednjih pet utakmica ove dvije ekipe, Deportivo je slavio samo jednom.

U današnjim susretima još se sastaju Celta - Osasuna, Zaragoza - Malaga i Mallorca - Real Sociedad, ali ipak sve zanimljivo u Primeri na programu je sutra.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić sa svojom će Sevillom gostovati kod Rayo Vallecana. Nakon neuspješne prošle sezone, Andalužani žele ove sezone izboriti barem plasman u Evropsku ligu.

Najveće razočaranje početka sezone je Athletic Bilbao. Baskijska ekipa je nakon dva kola prikovana za samo dno Primere, sa dva poraza u obje utakmice. Popravni imaju sutra, kada će na San Mamesu dočekati najprijatnije iznenađenje uvodnog dijela sezone. Ekipa Valladolida, povratnika u Primeru, u prva dva kola ostvarila je dvije pobjede i sigurno je da ni na San Mamesu neće svoju kožu prodati u bescijenje.

Aktuelni prvak Španije, Real Madrid, u Primeri još uvijek nema pobjedu, a četa trenera Josea Mourinha nakon dva kola nalazi se na 14. poziciji na tabeli. Zvono za uzbunu odavno već zvoni na Santiago Bernabeu, na kojem sutra gostuje Granada, koja, objektivno, i nema mnogo šansi.

Derbi drugog kola na Nou Campu će igrati Barcelona i Valencija. Katalonci su u sezonu ušli furiozno, sa dvije pobjede i gol-razlikom 7:2, dok Valencija u prva dva kola ima dva remija i gol-razliku od 4:4, tako da je u ovom susretu za očekivati dosta golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti