Real tri sedmice bez Vaarta

Sa Santiago Bernabeua potvrdili

Real tri sedmice bez Vaarta

Edmir Škorić

Iz madridskog Reala potvrdili su kako će njihov playmaker Rafael Van der Vaart izbivati s terena najmanje tri sedmice nakon što je obnovio povredu tetive u duelu s Mallorcom.

Holandski reprezentativac morao je napustiti Santiago Bernabeu već u 18. minuti utakmice Real Madrida i Mallorce, koju su na kraju Kraljevi dobili s 2:0. Bivšeg HSV-ovog igrača zamijenio je Granero koji je u nastavku utakmice postigao drugi gol za svoj tim.

"Nakon dodatnih pregleda i skeniranja u Santias La Moraleja bolnici utvrđeno je kako je Rafael Van der Vaart pretrpio povredu tetive i njegov oporavak trajat će od dva do tri tjedna", saopćeno je na službenoj stranici madridskog kluba.

Xabi Alonso je također pretrpio povredu koljena, no nije bilo vijesti o njegovom zdrastvenom stanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.