Real u komšiluku traži izlazak iz krize

Španska Primera, 5. kolo

Real u komšiluku traži izlazak iz krize

Ovog vikenda pred nama je peto kolu u fudbalskoj ligi Španije, Primeri.

Aktuelni prvak Real Madrid gostovaće nedaleko od svog Santiago Bernabea u malom gradskom derbiju kod ekipe Rayo Vallecana. Nakon pobjede nad Manchester Cityem u okviru Lige prvaka, definitivno je da su fudbaleri Reala dobili na samopouzdanju, nakon lošeg ulaska u sezonu u Primeri.

Pobjeda, remi i dva poraza, četiri boda i tek 12. pozicija nakon četiri odigrana kola, poprilično su uzdrmali izabranike trenera Josea Mourinha. Španijom već uveliko kruže priče o razdoru u svlačionici, sukobu Ikera Casillasa i Cristiana Ronalda, Sergia Ramosa i Mourinha, pa će biti zanimljivo vidjeti aktuelne prvake na novom ispitu kod ekipe Raya, koja je uoči ovog kola plasirana na šesto mjesto na tabeli.

Jedina ekipa koja nakon četiri kola ima četiri pobjede je Barcelona. Katalonci će gotovo pa sigurno nastaviti taj niz i nakon ovog kola, jer im na Nou Camp stiže ekipa Granade, koja će se po svemu sudeći do kraja sezone boriti za opstanak i koja u prva četiri kola nije zabilježila niti jednu pobjedu.

Sevilla, kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emira Spahića, gostuje na stadionu Riazor, kod povratnika u Primeru, Deportiva iz La Corune. Sevilla i Deportivo do sada su neporaženi u prvenstvu.

Drugoplasirana ekipa Primere nakon četiri kola je Malaga, koja je odlično krenula i u Ligi prvaka, ubjedljivom pobjedom nad Zenitom. U ovom kolu imaće težak ispit jer gostuju na jednom od najnegostoljubivijih terena u Primera. Na stadionu San Mames u Bilbau dočekaće ih prosšlosezonski finalista Evropske lige Athletic, koji ove sezone ne izgleda tako uvjerljivo kao minule, ali koji je i dalje veoma težak protivnik za sve ekipe, pogotovo kada igra na svojoj Katedrali.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.