Real ubjedljivo do Lige prvaka

CONCACAF CHAMPIONS LEAGUE

Real ubjedljivo do Lige prvaka

Završene su kvalifikacije za Ligu prvaka u CONCACAF zoni. Osim New York Red Bulla, niko od favorita nije ispao, ali su neki napravili nevjerovatne rezultate u odnosu na prve utakmice. To se prije svega odnosi na Real Espanu i San Juan.

Real Espana je napravila najveći podvig dostigavši minus od 3:0 iz prve utakmice protiv Liberie. Doprvak Hondurasa slavio je rezultatom 6:0 protiv Liberie, koja je odigrala katastrofalan meč. Junak utakmice bio je reprezentativac Hondurasa Carlos Oavon, koji je postigao tri gola, a odličnu partiju pružio je i brazilski veznjak Diego Mattoso sa dva gola. Šesti pogodak dijelo je domaćeg štopera Diega Pene.

San Juan je također napravio veliki rezultat, ali su oni sustigli "samo" 0:2 protiv San Francisca. Hector Som je u 30. minuti doveo domaći tim u vodstvo, da bi Marvin Oliver u 62. minuti povisio na 2:0, i poravnao ukupni skor. Ipak, Marvin Oliver svojim drugim pogotkom na utakmici u 76. minuti donosi veliku radost domaćimnavijačima, koji će imati priliku gledati utakmice grupne faze.

Deportivo Arabe Unido je trebao samo jedan gol da prođe CD Olimpiu. Olimpia je slavila u prvom meču 2:1, a Victor Mendieta je u 27. minuti donio pobjedonosni gol za Deportivo kojim idu dalje zbog gola postignutog u gostima.

New York Red Bull je nastavio svoju crnu seriju od 24 utakmice bez pobjede. Iako su imali aktivan rezultat 2:2 iz prve utakmice, nisu uspjeli proći, jer su kući izgubili 1:2 od FC Connectiona iz TiT-a.

Vrlo zanimljiv meč odigrali su Luis Angel Fripo i DC United. Luis Angel je napravio veliki i iznenađujući rezultat u prvoj utakmici u Washingtonu 1:1, ali nisu uspjeli slaviti kući. I drugi meč završio je identičnim rezultatom. Leonardo Franco je doveo domaći tim u vodstvo u 39. minuti, a samo tri minute kasnije Christian Gomez donosi poravnanje Unitedu. Ipak, bolji izvođači penala bili su igrači Uniteda koji su slavili 5:4.

Puerto Rico Islandersi su svoj posao obavili u prvoj utakmici u gostima kod Toronta dobivši je 1:0. U revanšu na svom terenu dovoljno im je bilo i 0:0 da prođu dalje.

Prošlogodišnji finalist Cruz Azul nije uspio slaviti kući protiv slabog Herediana, ali su oni kompletan posao završili u prvoj utakmici u gostima kada su slavili sa 6:2, tako da domaćih 0:0 sa rezervnim sastavom nije značilo ništa.

Drugi meksički kvalifikant Pachuca je nakon 3:0 na domaćem terenu protiv Deportivo Jalape slavio još ubjedljiviju pobjedu u gostima sa 7:1. Povratnik u tim nakon povrede Ulises Mendevil postigao je tri gola, a za ostatak su se pobrinuli Benitez, Caballero, Aguilar i Gimenez, dok je počasni pogodak za Deportivo postigao Pineyro.

Rezultati:

Luis Angel Fripo – DC United 1:1 (4:5 penali) (1:1)
Deportivo Jalapa – Pachuca 1:7 ( 0:3)
Puerto Rico Islanders – Toronto 0:0 ( 1:0)
New York RB – FC Connection 1:2 (2:2)
Real Espana – Liberia 6:0 (0:3)
San Juan – San Francisco 3:0 (0:2)
Cruz Azul – Herediano 0:0 (6:2)
Deportivo Arabe Unido – CD Olimpia 1:0 (1:2)

Grupa A

Isidro Metapan
Deportivo Arabe Unido
Dynamo Houston
Pachuca

Grupa B

DC United
Toluca
San Juan
CD Marathon

Grupa C

Cruz Azul
Columbus Crew
Deportivo Saprisa
Puerto Rico Islanders

Grupa D

UNAM Pumas
Real Espana
Comunicaciones
FC Connection 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.