Realov stadion uskoro s novim imenom

Real će inaksirati od 400 do 500 mioliona eura

Realov stadion uskoro s novim imenom

Adnan Beganović

Stadion aktuelnog evropskog prvaka Real Madrida u blsikoj budućnosti imat će nešto drugačije ime.

Naime, prema pisanju španskih medija Real je postigao dogovor sa Fly Emiratesom o uslovima za promjenu imena stadiona.

Tako će se stadion Santiago Bernabeu u bliskoj budućnosti zvati Fly Emirates Santiago Bernabeu ili Bernabeu Fly Emirates.

Real će na osnovu dogovora na svoj račun inkasirati 400 do 500 miliona eura, a dio ovog novca ići će na održavanje samog stadiona, dok će dio ići na pokrivanje duga, koji sada iznosi 602 miliona eura.

Na kraju dodajmo da dogovoreni sporazum mora biti odobren od Glavne skupštine kluba, koja će sastanak održati naredne sedmice.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.