Record: Džeko i Ibišević razarajući napad

Portugalska štampa hvali naš tim

Record: Džeko i Ibišević razarajući napad

Odmah nakon što su kuglice odredile da će se u baražu sastati Portugal i Bosna i Hercegovina, portugalski mediji su počeli praviti analize naše reprezentacije i tražiti slabe tačke našeg tima, ali kako piše Record, drugi najtiražniji portugalski sportski dnevnik, osim odbrane teško je naći slabu tačku našeg tima.

Record u svom tekstu donosi mnogo hvale na naš napad, koji je jedan od najboljih u Evropi. Evo šta Record piše o nama.

Protivnik Portugala u baražu je Bosna i Hercegovina koja ima strašan napad koji je u deset kvalifikacijskih utakmica postigao čak 25 golova. Tim koji je nastao raspadom bivše Jugoslavije ima najbolji napad od svih učesnika baraža, a četvrti napad ukupno u Evropi.

Edin Džeko, napadač Wolfsburga, koji je propustio samo deset minuta u kvalifikacijama je velika zvijezda bosanskog tima i u kvalifikacijama je postigao devet golova. Uz još jednog igrača iz Njemačke, Ibiševića, čini napadački tandem reprezentacije.

Napadač Vukova je prošle sezone bio drugi strijelac Bundeslige, dok je Ibišević za Hoffenheim postigao 18 golova u 17 utakmica, ali se onda teško povrijedio i nije igrao do kraja sezone. Ali to nije sve. Pored njih dvojice tu su još Zvjezdan Misimović, koji je postigao pet golova, kao i Zlatan Muslimović koji je dao četiri gola u samo 228 odigranih minuta.

Osim dvije izgubljene utakmice od Španije Bosna nije uspjela pobijediti ni Tursku u dva susreta, a ostali mečevi su bili impresivni. Bosna je ostvarila impresivne pobjede nad Belgijom 4:2, Armenijom 4:1 i Estonijom 7:0, koje je Portugal jedva pobijedio prošle godine.

Zadnji susret je pokazao da Bosna ipak ima velikih problema u odbrani. Španija ih je dobila sa 5:2 iako su igrali bez Xavija, Davida Ville i Fernanda Torresa. Bosna se dosada nikada nije sastala s Portugalom, a druga je na FIFA rang listi od ekipa koje su mogle biti protivnici Portugala. Bosna je na 42. poziciji ispred Slovenije koja je 49. a iza Ukrajine 22. i Republike Irske koja se nalazi na 34. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti