Red Army se oprostio od generala

Oproštaj od generala Jove Divjaka

Red Army se oprostio od generala

Edmir Škorić

Navijači FK Velež, popularni Red Army, oprostili su se od Jove Divjaka, nekadašnjeg generala Armije Republike BiH koji je preminuo u četvrtak u 84. godini.

Divjak je prvi nosilac iz BiH najvišeg francuskog ordena "Legije časti" koje mu je dodijeljeno u julu 2001. godine. Rođen je 11. marta 1937. godine u Beogradu, a od 1966. je živio i radio u Sarajevu.

Jovan Divjak je ranije bio i oficir Jugoslovenske narodne armije (JNA), a potom je postao brigadni general Armije RBiH. Završio je 12. klasu Vojne akademije u Beogradu, kurs za komandanta bataljona, Komandno-štabnu akademiju i Ratnu školu, te je dužnosti oficira vršio u štabu Teritorijalne odbrane BiH. Tokom rata vršio je funkciju brigadnog generala Armije RBiH i pomoćnika načelnika Glavnog štaba.

Izuzetno je cijenjen širom BiH, a u Mostaru su pripadnici Red Armyja poslali oproštajnu poruku na transparentu koji je visio sa Starog mosta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Generale počivaj u miru", pisalo je na transparentu Veležovih navijača.

Top Komentari

Lalaland
Šta se imaju oni opraštati oni su skroz drugi rat vodili ?
2 13
K78
Umro je veliki covjek i sram vas i stid bilo o cemu uopste raspravljate na ovu temu.... a ti pajver ili kako god vec postao si naporan... koga ba vise boli ***** sta ti mislis... pocivaj u miru generale..
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti