Red Bull prošao, Vladavić igrao 25 minuta

Liga prvaka

Red Bull prošao, Vladavić igrao 25 minuta

Adnan Beganović

Admir Vladavić i njegov Red Bull Salzburg, više sretno nego spretno, prošli su u 3. pretkolo Lige prvaka. U pobjedi Red Bulla nad irskim Bohemiansom (1:0) naš reprezentativac ušao je u igru u 65. minuti umjesto rezerviranog Ilića.

Irski Bohemians dobro je branio 1:1 iz prvog susreta, ali na kraju Irci ipak nisu imali sreće. Utakmica u kojoj je Salzburg imao terensku inicijativu gotovo svih 90 minuta rješena je tek 3 minute prije kraja susreta, kada odbrambeni fudbaler Bohemiansa Mark Rossiter kardinalno griješi, a poklon koristi Ježek i postiže pogodak vrijedan ostanka u Evropi.

Do velike pobjede došao je i slovenački Maribor, koji je nakon 0:0 u gostima, na svom terenu pobijedio WIT Georgiu sa 3:1, te tako prošao u narednu rundu takmičenja. Strijelci za Maribor bili su Bunderla, Tavares i Mihelić, dok je za Georgiu pogodak postigao Kvaratskhelia.

Izraelski Maccabi je nakon 6:0 u prvom susretu, i u drugom bio uvjerljiv. Ovaj put na gostovanju kod Glentorana Maccabi je slavio sa 4:0. Najubjedljiviji u 2. pretkolu Lige prvaka bio je Copenhagen koji je sa ukupnih 12:0 demolirao crnogorskog Mogrena.

Liga prvaka, 2. pretkolo:
Bohemians – Red Bull 0:1(1:1)
Glentoran – Maccabi 0:4 (0:6)
Mogren – FC Copenhagen 0:6 (0:6)
Maribor – WIT Georgia 3:1 (0:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti