Red Bull Salzburg kompletno izmijenio igrački kadar

Mjere nakon eliminacije iz LP od amaterske momčadi

Red Bull Salzburg kompletno izmijenio igrački kadar

A. Haznadarević

Uprava aktuelnog prvaka Austije Red Bull Salzburga, nakon bolne eliminacije iz Lige prvaka od amaterske momčadi luksemburškog Dudelangea odlučila je kompletno izmijeniti igrački kadar, a posljednji potez je bilo udaljavanje iz ekipe čak petorice stranih igrača.

Eliminacijom razočarani vlasnik Red Bulla Salzburga odmah nakon poraza je najavio velike promjene u ekipi, a nije bilo isključeno ni to da prestane finansirati klub. Ipak Dietrich Mateschitz je odlučio ostati vlasnik kluba, ali je sa upravom i sa sportskim direktorom Ralfom Rangnickom na čelu operativnog štaba ovog ljeta potpuno izmijenio momčad.

Austrijska momčad je u ovom prijelaznom roku dovela čak 11 novih igrača, dok je njih 13 napustilo klub. To očigledno nije bilo dovoljno, pa je prema novoj odluci uprave, klub je napustilo još pet igrača. Radi se o Brazilcima Douglasu, Leonardu i Cristianu, Urugvajcu Boghossianu, te Šveđaninu Rasmusu Lindgrenu.

"Oni neće igrati više nikakvu ulogu u našoj prvoj momčadi. Nema nikakvog smisla imati momčad od 30 igrača", smatra sportski direktor kluba Ralf Rangnick, inače bivši trener bh. dvojca Ibiševića i Salihovića dok su obojica nastupali u Hoffenheimu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti