Redknapp: Bale ne ide nigdje!
Gareth Bale u duelu sa Samirom Nasrijem

Redknapp: Bale ne ide nigdje!

Edmir Škorić

Svojim sjajnim nastupima u defanzivi pomogao je Tottenhamu da se sada bori za Ligu prvaka. Dakako, riječ je o Gareth Baleu, kojeg želi u svoje redove dovesti Sir Alex Ferguson. No, poruka Harry Redknappa je: "Bale ne ide nigdje."

"Želimo izgraditi dobru momčad, a prodaja Gareth Balea ne bi nam pomogla. On je budućnost našeg kluba. Želimo zadržati najbolje mlade igrače i Bale je sigurno jedan od njih", kazao je Redknapp.

Redknapp nije mogao da ne pohvali engleksog reprezentativca, koji puno pretrči tokom jedne prvenstvene utakmice.

"Njegova sposobnost tračanja je nevjerovatna. Trči 60 metara i odmori se, pa ponovo trči 60 metara, pa se opet odmori... Osim toga, njega je jako teško čuvati i morate biti u top formi da biste se s njim borili svih 90 minuta."

Dobra vijest za Redknappa svakako je povratak Aarona Lennosa, osim toga to je jako dobra vijest i za engleskog selketora Fabio Capella.

"Aaron se vratio i trenirao je ovaj tjedan. Vidjet ćemo danas kakvo je stanje i mogao bi biti u kombinacijama za Manchester United. Bilo bi lijepo da bude spreman, jer je vrhunski igrač. Nije spreman za početnu postavu, ali bi mogao odigrati dvadesetak minuta. Vidjet ćemo kakva će biti situacija", dodaje Redknapp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.