Redknapp: Možemo završiti ispred Arsenala

Tottenham želi Ligu prvaka

Redknapp: Možemo završiti ispred Arsenala

Edmir Škorić

Tottenhamov menadžer Harry Redknapp vjeruje kako Spursi mogu završiti ispred Arsenala u Premiershipu, te je istakao kako su Chelsea i Manchester United glavni favoriti za naslov.

Iako Tottenham zaostaje osam bodova za Arsenalom koji je trenutno drugoplasirani, Redknapp tvrdi kako nije nemoguće da Spursi sezonu završe ispred svog gradskog rivala.

"Još uvijek mislim da je sve poprilično otvoreno. Manchester City je kvalitetna momčad, ali nije nemoguće, kao što nije nemoguće da završimo sezonu ispred Arsenala. Teško je, ali ne i nemoguće", kazao je Redknapp u razgovoru za Mirror, dodavši:

"Kada svi igrači budu potpuno spremni, kada se vrate Bale i Modrić, imat ćemo izuzetno dobru momčad. I bez njih smo dobra momčad, ali je očito da su to naši najjači igrači i da smo s njima puno bolji."

Što se naslova tiče, Redknapp smatra da će ga osvojiti Manchester United ili Chelsea, te priznaje kako žali što u januarskom prijelaznom roku nije doveo Marka van Bommela.

"Bude li Rooney u pravoj formi, United će osvojiti ligu. Oni su glavni favoriti. No, ako će neka momčad uspjeti pomrsiti račune Fergusnovoj ekipi, onda je to sigurno Chelsea koji je doveo velika pojačanja (Torres i Luiz) ove zime".

"Mogao sam dovesti Van Bommela, ali napravio sam nevjerovatnu pogrešku. Van Bommel je bio slobodan, ali je potpisao petomjesečni ugovor s Milanom. Bio bi zasigurno sjajno pojačanje, jer je iskusan i prošle je godine igrao finale Lige prvaka i Svjetskog prvenstva. Nema sumnje da je pravi igrač, no šta je tu je. Možda bi on mogao biti opcija za ljeto", ističe Redknapp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.