Redknapp želi dovesti Richardsa

Redknapp želi dovesti Richardsa

Engleski mediji pišu da je menadžer Tottenhama Harry Redknapp pripremio ponudu Manchester Cityju od devet miliona funti za transfer 21-godišnjeg Micaha Richardsa.

The Sun piše da je Redknapp upoznat kako bi Richards bio zainteresovan za transfer. Mladi fudbaler bio je u svojim tinejdžerskim danima, u kojima je prikupio i 11 nastupa (1 gol) za engelsku A reprezentaciju, označen kao velika nada na Ostrvu.

Međutim, u zadnje vrijeme ne igra dovoljno dobro da bi zaslužio poziv selektora Fabija Capella, koji ga nije uvrstio ni na prošireni spisak od 30 kandidata za Svjetsko prvenstvo.

Iako Richards može odigrati i na srednjem i na bočnom mjestu u odbrani, Redknapp ga prvenstveno vidi kao ofenzivnog desnog beka. Tu poziciju u Tottenhamu igra hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka, bivši Richardsov saigrač u Manchester Cityju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.