Redžepi i Rovčanin ne idu u Njemačku
Rovčanin i Redžepi će ostati u Sarajevu

Napadači Želje nisu dobili vize u Beogradu

Redžepi i Rovčanin ne idu u Njemačku

Haris Redžepi i Damir Rovčanin, dvojica napadača FK Željezničar nisu dobili vize za ulazak u zemlje Schengena i neće moći sa ostatkom ekipe sutra krenuti na pripreme koje će Željezničar obaviti u Njemačkoj. Za razliku od njih dvojice vizu je dobio Ranko Ivković, koji bi se tek trebao nametnuti stručnom štabu.    

Redžepi i Rovčanin večeras su se iz Beograda vratili neobavljenog posla i moraće ostati u Sarajevu, gdje će raditi individualno po programu kojeg će im ostaviti trener Demir Hotić.

Naime, pomenuta dvojica fudbalera srbijanski su državljani i nisu mogli dobiti vizu u Sarajevu, sa ostalim saigračima. Stoga su u srijedu i četvrtak boravili u Beogradu, ali zbog administrativnih problema dobili su odbijenice.

Na pripreme u Njemačku, prema prvobitnom planu krenuće 22 igrača. To su: Ibrahim Šehić, Goran Gvozdić, Sanel Borić, Samir Bekrić, Sead Bučan, Delimir Bajić, Edin Cocalić, Vlado Hrkač, Semir Kerla, Edis Mulalić, Dino Muharemović, Džemal Sadiković, Srđan Stanić, Admir Softić, Albin Pelak, Predrag Šimić, Emir Zeba, Mirsad Bešlija, Haris Bešlija, Mensur Sinanović, Igor Radovanović i Damir Memišević.

Željina ekspedicija u Njemačkoj će ostati do 13. februara, a baza će im biti Bad Kötzting, a prvi test će imati već 1. februara i to protiv trećeligapša Aalena. Trener Hotić najavio je da će se tokom priprema u Njemačkoj ekipi priključiti još nekoliko igrača, među kojima i jedan njemački napadač, koji bi trebao popuniti rupu u vrhu napada, gdje je prema Hotićevom mišljenju Željo najdeficitarniji.  

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.