Redžić: Fokusiran sam na Krupu, ne opterećujem se odlaskom

Ima 19 godina, a treću sezonu igra u PL

Redžić: Fokusiran sam na Krupu, ne opterećujem se odlaskom

A. Beganović

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine juče je u prijateljskom susretu rezultatom 2:0 savladala Crnu Goru.

Izabranici Darka Nestorovića su nakon mnogo vremena upisali pobjedu, a dobru partiju u dresu naše reprezentacije pružio je i veznjak Krupe i igrač koji bi u budućnosti mogao biti važan kotač bh. reprezentativnog fudbala Ajdin Redžić.

"Juče smo dobro odigrali i zasluženo smo slavili. Iaako se radi o prijateljskom susretu, pobjeda nam mnogo znači. Ispoštovali smo zamisli našeg trenera i niti u jednom trenutku pobjeda nije dolazila pod znak pitanja", istakao je Redžić za SportSport.ba.

Mladi veznjak koji je u januaru napunio 19 godina već treću sezonu igra u Premijer ligi. Prethodne dvije branio je boje Borca, a u ovoj predvoidi vezni red jednog od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone Krupe i pred njim je lijepa fudbalska budućnost.

"Iskreno, svi smo iznenađeni dosadašnjim igrama i rezultatima. Tek smo upali u društvo najboljih, no klub je dobro posložen, zna se ko šta radi i za šta odgovora. Dobra smo klapa što se vidi i na terenu", ističe Redžić.

Nakon 15 odigranih kola Krupa se nalazi na odličnom 4. mjestu uz dobre izglede za plasman u Ligu za prvaka.

"Nalazimo se na 4. mjestu, a do kraja regularnog dijela sezone ostalo je još sedam kola. Mnogo je bodova u igri, a mi vjerujemo da se možemo plasirati u Ligu za prvaka iako pred početak sezone to nije bio cilj. Nismo pod pritiskom i to je naša najveća prednost", ističe veznjak plemenitog kova i dodaje:

"Što se tiče mojih igara u ovoj sezoni mogu biti zadovoljan. Bilo je i par loših igara, no puno više dobrih. Bitno je da je trener zadovoljan, kao i ljudi iz kluba. Dakle, zadovoljan sam, no znam da mogu još mnogo bolje".

U posljednje vrijeme mnogo se špekuliše o Redžićevom odlasku iz Krupe. Mladog fudbalera bi u svojim redovima vrlo rado vidjeli najveći bh. klubovi ali i nekoliko klubova iz regiona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Stalno je aktuelan moj odlazak iz Krupe. Ne krijem, ima poziva, no ne opterećujem se s tim. Mlad sam, mogu još napredovati i to mi je osnovni cilj. Bitno je da dobro igram, a fokusiran sam na Krupu i tek kada sezona završi mogu razmišljati o tim stvarima", zaključio je Redžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi