Olimpic spreman za Plave

Regoje: Pritisak je na Željezničaru, iako smo mi domaćini

Mali sarajevski derbi na stadionu Otoka sutra će igrati Olimpic i Željezničar. Izabranici Mirze Varešanovića sa mnogo optimizma dočekuju ovaj meč, a dobrom rezultatu nada se i novi kapiten Bojan Regoje. 

„Odmah na startu čeka nas vrlo teška utakmica. Spremni smo dati maksimum i nadam se da ćemo izvući što bolji rezultat. Mi smo domaćini, ali smatram da je na Željezničaru veći pritisak. Mi ćemo dati sve od sebe, a vidjet ćemo kakav če na kraju biti rezultat,“ kazao je Regoje.

Fudbaleri Olimpica prošli su kvalitetne ljetne pripreme. One su počele nešto ranije nego inače s ciljem bolje prilagodbe novih igrača.

„Zadovoljni smo, dobro smo radili cijelim tokom priprema. Ovo su jedne od boljih priprema koje sam odradio od kad sam ovdje. Svi su spremni, nije bilo povreda i možemo biti zadovoljni. Zbog prilagođavanja novih igrača ranije smo počeli pripreme, kako bi se svi oni dobro uklopili. Sve će biti uredu.“

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj smo Regoju upitali mogu li odigrane četiri takmičarske utakmice biti prednost za Željezničar, a on je odgovorio:

„Može da bude a možda može i biti veći pritisak na njih. Oni će se željeti iskupiti za neuspjeh protiv Metalurga.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.