Reina protiv Brage 300. put na golu Redsa

Jubilej za španskog golmana

Reina protiv Brage 300. put na golu Redsa

Edmir Škorić

Liverpool u četvrtak dočekuje portugalsku Bragu u uzvratnoj utakmici osmine finala Evropske lige, a to će biti prilika da španski golman Pepe Reina upiše jubilarni 300. nastup u dresu Redsa.

Dosad je Pepe Reina, koji je na Anfield stigao 2005. godine iz Villarreala, odigrao 299 utakmica u svim natjecanjima. Protiv Brage će prema svemu sudeći slaviti jubilej.

"Ponosan sam na broj utakmica koje sam branio za Liverpool i takvom nečemu, iskreno, nisam se nadao. Sretan sam i jako ponosan što sam odigrao sve te utakmice", rekao je Reina.

28-godišnji španski čuvar mreže osvojio je sa Redsima Superkup Evrope, FA Kup i Coumminty Shield.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.