Rekonstrukcija stadiona kasni, Vitez i dalje u Zenici

Kamberović polje i dalje dom Vitežana

Rekonstrukcija stadiona kasni, Vitez i dalje u Zenici

Nakon što je prošle sezone NK Vitez izborio plasman u elitno društvo nogometa Bosne i Hercegovine slavlje je pokvarila činjenica da svoje utakmice neće moći igrati na svom stadionu u Vitezu zbog toga što Gradski stadion ne ispunjava uslove za igranje utakmica u Premijer ligi.

Već tada navijači Viteza, ali i ostali ljubitelji nogometa u ovom gradu su izvršili velik pritisak na Općinu Vitez, te velike privrednike da ulože novac u rekonstrukciju. Iz Općine su mjesecima obečavali, navijači očekivali, ali rekonstrukcija je tek krenula sredinom septembra prošle godine.

Za izvođača radova izabrana je firma Ganik doo iz Viteza i ''Arel'' doo iz Zenice. Prva faza koja sadrži zemljane radove je završena u roku i tada je izgledalo da će Vitežani svoje ljubimce ipak moći gledati na svom stadionu ove sezone. Ali sam početak druge faze je kasnio, a kao krajnji rok je određen 16.01. ove godine. U ovoj fazi je predviđeno da se urade svi betonski, armirani te zidarski radovi i gromobranska instalacija. Ali samo tri dana prije kraja roka izgledno je bilo da se mnogo kasni u ovoj fazi. Naime tek je dovršena istočna tribina stadiona, a zapadna započeta tek prije par dana.

Nažalost su zbog tih kašnjenja čelni ljudi NK Vitez bili primorani ponovo ''iznajmiti'' stadion Kamberovića polje u Zenici, te plačat velike svote novca zbog neozbiljnog shvatanja situacije i posla od strane Općine i firme koja je dobila ovaj posao. Na samom potpisivanju ugovora Općine Vitez i firme Ganik doo iz Viteza naglašeno je da ukoliko dođe do kašnjenja sa rekonstrukcijom, ako se rokovi budu ''rušili" firma koja je dobila posao će snositi nastale troškove.

Da li će se to zaista i dogoditi ostaje nam da vidimo. Nakon što se završi druga faza koja već traje više od dva mjeseca, slijedi treća u kojoj je predviđena rekonstrukcija svlaćionica, te nakon toga posljedna faza u kojoj će se stadion dodatno ušminkati, postaviti ograde, stolice te će Gradski stadion u Vitezu biti spreman za igranje utakmica Premijer lige, iskreno se nadamo 2014/2015 sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.