Rekordi u režiji Lea Messija

Rekordi u režiji Lea Messija

5. Najmlađi fudbaler koji je osvojio tri Zlatne lopte

S. Bošković

Najbolji fudbaler Barcelone, i slobodno se može reći legenda tog kluba, Lionel Messi uspio je s 28 godina osvojiti sve trofeje u klupskom fudbalu.

Messi je jedini fudbaler u historiji koji je osvojio četiri Zlatne lopte i to je učinio u periodu od 2009. do 2012. godine. 

Ali to nije sve, Messi je najmlađi fudbaler koji je tri puta nizu osvojio ovu prestižnu nagradu. Bio je star 24 godine, šest mjeseci i 17 dana.

Od ta tri puta, dva puta je bio bolji od Cristiana Ronalda, dok je jednom slavio ispred tadašnjih timskih kolega, Xavija i Inieste, koji su 2010. godine osvojili Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom Španije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti