Rekordna brzina Mbappea: Nadmašio je Bolta protiv Monaca

Sprintao 40 km/h

Rekordna brzina Mbappea: Nadmašio je Bolta protiv Monaca

E. Škorić

Kylian Mbappe slovi za jednog od najbržih igrača na svijetu, a potvrdio je to i protiv Monaca.

PSG je u nedjelju navečer slavio s 3:1 uz hat-trick sjajnog francuskog napadača, koji je briljirao i postao je tako najmlađi igrač koji je zabio 30 golova unutar jedne sezone u Ligi 1.

Osim toga, izmjerena je njegova brzina od čak 40 km/h u jednom trenutku na meču protiv Monaca.

Onaj je prepoznatljivim sprintom pobjegao odbrani Monaca i i postigao pogodak za 1:0 u 15. minuti na asistenciju Diabyja.

Usporedbe radi, Marca je ranije istraživala brzinu igrača Barcelone i bio je najbrži Neymar sa 34.83 km/h, dok je najveću izmjerenu brzinu imao Arjen Robben iz Bayerna sa 37 km/h na jednom meču SP-a.

Prosjek Usaina Bolta, najbržeg čovjeka svijeta, negdje je oko 36.7 km/h, pa onda možete da pretpostavite koliko je brz mladi Francuz za kojeg se već otimaju oni najveći klubovi na svijetu, s Real Madridom u prvom redu.

Mbappe nema dilemu gdje će igrati sljedeće sezone

Mnogi navijači Real Madrida Kyliana Mbappea vide kao novog "galaktikosa" koji bi nakon užasne sezone Kraljeve mogao vratiti u vrh.

Sjajni Francuz je odavno želja Florentina Pereza, a to će ostati i narednom periodu. U izjavi poslije pobjede nad Monacom Mbappe je kao da će ostati u PSG-u i da u Madrid može doći samo kao neko ko se divi Realu.

"Ostajem u PSG-u, priključio sam se tom projektu. Sretan sam što se Zizou vratio u Real, ali tamo mogu doći samo kao obožavaoc", rekao je Mbappe za Canal +.

Prije mjesec France Football je objavio da će Real za Mbappea ponuditi 280 milion eura, a ključ za transfer mogao je biti Zinedine Zidane koji ga je htio još na ljeto 2017. godine kada je ofanzivac ekspolidrao u Monacu.

Mbappe je na kraju završio u PSG-u. Plaćen je 170 miliona eura, a potpisao je ugovor do 2022. godine.

Mbappe sinoć ispisao historiju

Mbappe je u duelu s Monacom stigao do svog 30 gola u francuskom prvenstvu čime je postao prvi igrač poslije Jeana-Pierrea Papina kojem je ovo uspjelo u jednoj sezoni Ligue 1, a samim tim je postao i najmlađi igrač kojem je ovo uspjelo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuz je također postao jedini igrač uz Lionela Messija iz liga petice koji je ove sezone postigao 30 ili više golova.

Inače 20-godišnjem Mbappeu je ovo bio peti hat-trick u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi