Rekordna zarada: Pavlović iz Željezničara u slovački Trenčin

Tim iz predgrađa Banja Luke ostao bez sjajnog nogometaša

Rekordna zarada: Pavlović iz Željezničara u slovački Trenčin

S. Mlaćo

FK Željezničar Sport Team, član Prve lige RS, ostao je bez kadetskog reprezentativca Srbije Jovana Vladimira Pavlovića koji će karijeru nastaviti u redovima slovačkog prvoligaša Trenčina.

Pavlović će uskoro napuniti 18 godina i napustiti tim iz predgrađa Banja Luke, a ovo je najveći transfer u historiji kluba koji postoji tek desetak godina.

Iz Trenčina su dobro upoznati sa kvalitetama Pavlovića, nisi se libili da ga angažuju, a navodno se radi o transferu vrijednom 300.000 eura. Službene potvrde o ovom iznosu još uvijek nema, ali bez obzira na tu velika je stvar kada jedan nogometaš iz Prve lige RS otputuje u Prvu ligu Slovačke.

Većinom se u Prvoj ligi RS radilo o transferima u niže rangove ili čak prestanku aktivnog bavljena nogometom, međutim primjer Pavlovića svakako može da raduje i dadne pozitivnu sliku o samom kvalitetu fudbala u ovom rangu takmičenja.

Član Trenčina je već Hamza Čataković, mladi reprezentativac naše zemlje koji je u ovaj klub stigao iz FK Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi