Remi Angole i Maroka

Začarane mreže u grupi A

Remi Angole i Maroka

M. Maksimović

U prvih 180 minuta utakmica Afričkog kupa nacija, nismo vidjeli niti jedan pogodak. Nakon remija domaćina, Južnoafričke republike i Cape Verdea, bodove su podijelili Maroko i Angola.

Iako je i ovaj susret završio baš kao i prvi bez golova, ova utakmica je bila nešto zanimljivija. 

Maroko je prvih 20-tak minuta opasno prijetio preko El Ahmadi, El Hamdaoui i Assaidi, ali je mreža Angole ostala netaknuta. Kako je prvo poluvrijeme odmicalo tako je i Angola hvatala ritam, na kraju je u zaprijetila preko Manuchea ali samo zaprijetila.Isti igrač se mogao proslaviti u završnici utakmice, ali nije jer je u tri minute propustio dvije odlične prilike.Prvu u 84.minuti kada šutira pored gola, drugi nakon ubacivanja Mateusa, kada loptu glavom šalje pored gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.