Remi Augsburga i Nurnberga

Bundesliga, 21. kolo

Remi Augsburga i Nurnberga

Prvi susret današnjeg programa u okviru 21. kola njemačke Bundeslige odigrale su ekipe Augsburga i Nurnberga, a nakon 90 minuta pobjednika nije bilo.

SGL Arena bila je popunjena do posljednjeg mjesta, ali navijači nisu mogli uživati u golovima, kao ni u lijepom nogometu. Domaća ekipa imala je blagu incijativu u prvom dijelu susreta, ali bez većih šansi. Na odmor se otišlo bez prednosti jedne od ekipa.

U drugom dijelu nastavila se loša igra, domaći su napadali, a gosti prijetili iz kontranapada. Prva i jedina velika šansa viđena je tek u 85. minuti, kada je Ja Cheol Koo pogodio prečku. Augsburg će i sljedeće kolo dočekati u opasnoj zoni, ali i Nurnbergu predstoji grčevita borba za opstanak u društvu najboljih.

Bundesliga, 21. kolo:
Augsburg - Nurnberg 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.