Remi Borca i Zvijezde 09

Prva liga RS, play-out

Remi Borca i Zvijezde 09

D. Vejo

Fudbaleri šamačkog Borca remizirali su danas sa ekipom Zvijezde 09 na svom terenu, a u sklopu četvrtog kola play-out faze Prve lige Repbulike Srpske rezultatom 2:2 (1:1).

Bijeljinci su dobro otvorili utakmicu. Već nakon nekoliko minuta, glavni arbitar je svirao jedanaesterac za Zvijezdu 09. Odgovornost na sebe je preuzeo Stanić, ali lopta pogađa prečku. No, gosti dolaze do vodstva u 22. minuti susreta, kada za 0:1 pogađa Spasojević.

Radost tima iz Etno sela Stanišići trajala je svega osam minuta, kada domaćin preko Sarkića dolazi do izjednačenja. Do kraja prvog poluvremena, rezultat se nije mijenjao.

Borac je nešto agresivnije otvorio drugi period meča. Raspoloženi Sarkić je u 66. minuti svojim drugim golom na susretu doveo Šamčane u vodstvo (2:1). 

Ipak, gosti su smogli snage, pa tako preko rezerviste Vukovića koji pred kraj utakmice pogađa mrežu domaćina, dolaze do boda u Šamcu (2:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi