Remi Borussije i Werdera

Bundesliga

Remi Borussije i Werdera

Midhat Šljivak

Borussia Moenchengladbach je na svom terenu u 25. kolu Bundeslige dočekala Werder iz Bremena, a na kraju pobjednika nije bilo 1:1.

Prvo poluvrijeme je donijelo nešto bolju igru domaćeg tima. Uspjeli su u 17. minuti doći do gola preko Patricka Herrmanna, ali je sudija poništio gol zbog ofsajda. Do kraja prvog poluvremena Borussija je još nekoliko puta zaprijetila golu Mielitza, ali golova nije bilo nakon prvih 45 minuta.

Juan Arango je u 58. minuti imao dobru priliku. Šutirao je glavom, ali je Mielitz dobro interevinsao i spasio svoj gol. Kevin De Bruyne je u 68. minuti pokušao ugroziti gol Borussija, ali je bio neprecizan.

Borussija je u 72. minuti stigla do vodstva. Wendt je ubacio iz kornera, a Peniel Mlapa samo minut po ulasku u igru pogađa glavom za vodstvo domaćeg tima od 1:0. Mlapa je potom u 75. minuti brzopleto reagovao iz dobre situacije, te je zapucaod obru priliku.

Werder je do poravnanja stigao u 77. minuti. De Bruyne je centrirao, a Aleksandar Ignjovski je glavom pogodio mrežu Ter Stegena za izjednačenje rezultata na 1:1. Mlapa je u 90. minuti promašio još jednu veliku priliku, kada je izašao sam pred golmana gostiju, ali je Werder ipak uspio sačuvati svoj gol. Do kraja je ostalo 1:1.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.