Remi Čelika i Borca

Premijer liga BiH, 10. kolo

Remi Čelika i Borca

Edmir Škorić

U derbi susretu 10. kola Premijer lige BiH Čelik i Borac odigrali su bez golova (0:0) na Bilinom Polju u Zenici.

Neposredno prije početka utakmice održana je minuta šutnje u čast nedavno preminulom igraču Čelika Fadilu Taliću.

Prvi su na utakmici zaprijetili Zeničani preko Avdije Vršajevića, koji je sa svega pet metara šutirao, no reprezentativni golman Asmir Avdukić je bio na visini zadatka. Na drugu priliku, opet za domaće, čekalo se sve do 15. minute, kada je Dario Purić šutiroa iskosa s desne strane, no ponovo je Avdukić odbranio.

Već nakon pola sata igre gostujući trener morao je izvršiti prvu izmjenu. Zbog povrede je teren napustio Radoslav Stakić, a u igru je ušao Marko Maksimović. Zoran Brković je u 42. minuti pucao iznad gola Banjalučana. Bila je to i posljednja prilika, ako se tako može nazvati, u prvom dijelu.

U nastavku Borac uspijeva konačno zaprijetiti. Srđan Grahovac je tukao s dvadesetak metara, ali nije bilo većih problema za Čelikovog golmana Adisa Nurkovića, koji je u prvom poluvremenu bio bez posla.

Pokušao je i Saša Kajkut iz slobodnjaka, no loše je to bilo. Najeću priliku Zeničani ne iskorištavaju u 68. minuti. Emir Hadžić je izveo penal, Avdukić odbranio, a iz drugog pokušaja Hadžić loptu šalje pored gola. Mogao se napadač domaćih iskupiti u finišu, no nije najbolje zahvatio loptu glavom poslije centaršuta Aldina Šišića.

Zeničani su okupirali gol Avdukića u završnici, ali Borac je na kraju sačuvao mrežu i došao do jednog boda.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.