Remi Eskisehirspora i Bursaspora

Turska Super liga

Remi Eskisehirspora i Bursaspora

Adnan Beganović

U okviru 21. kola turske Super lige danas su odigrane četiri utakmice, a Eskisehirspor našeg Safeta Nadarevića remizirao je sa aktuelnim prvakom Bursasporom (1:1).

Aktuelni prvak i trenutno drugoplasirana momčad prvenstva, Bursaspor, bolje je otvorila susret i u 22. minuti golom Ergića došla je do prednosti. Međutim, Nadarević i društvo nisu se predavali, te su u 77. minuti golom Ozturka iz jedanaesterca došli do boda. Naš reprezentativac na terenu je proveo svih 90 minuta.

Posljednjeplasirana momčad prvenstva, Kasimpasa, u gostima je rezultatom 3:1 savladala Karabukspor. Strijelci za pobjedničku momčad bili su Gulec, Colak i Kala, dok je za domaće pogodio Kocabey.

Ankaragucu je pred svojim navijačima s minimalnih 1:0 savladao Besiktas. Jedini pogodak na utakmici i to  u1. minuti postigao je Ozkan.

Najubjedljiviju pobjedu dana ostvarili su fudbaleri Manisaspora, koji su na gostovanju kod Antalyaspora slavili sa 4:1. Dva gola za pobjedničku momčad postigao je Simpson, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Promise i Dixon, a jedini pogodak za domaće postigao je Zitouni.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.