Remi i dva crvena kartona u Almeriji

Posljednji meč 19. kola Primere

Remi i dva crvena kartona u Almeriji

U posljednjoj utakmica 19. kola Primera lige Španije između Almerije i Atletico Madrida večeras nije bilo pobjednika – 1:1.

Poveli su domaći golom Uchea u šestrom minutu. Sve je riješeno u prvom poluvremenu. Strijelac sa Madrižane bio je Sinama-Pongolle u 23. minutu. U nastavku utakmice nije bilo golova, ali jeste uzbuđenja i dva crvena kartona. Najprije je od 54. minuta Almerija igrala sa igračem manje. Crveni karton «zaradio» je Pallerano. U sudijskom vremenu utakmice bilo je izjdnačeno i u broju igrača na terenu. Kod gostiju «pocrvenio» je Banega. 

Podsjetimo, u ranije odigranim današnjim utakmicama 19. kola postignuti su sljedeći rezultati: Athletico – Valencia 3:2, Getafe - Racing Santander 0:1, Malaga - Espanyol 4:0, Real Madrid – Osasuna 3:1, Recreativo - Sporting Gijon 2:0, Valladolid - Real Betis 1:3, Villarreal – Mallorca 2:0.

Poredak na tabeli: Barcelona 50 bodova, Real Madrid 38, Sevilla 38, Valencia 37, Villarreal 33, Malaga 31, Atletico Madrid 31, Deportivo 30, Racing Santander 25, Sporting Gijon 24, Valladolid 23, Athletic Bilbao 23, Real Betis 21, Getafe 21, Almeria 21, Recreativo 20, Numancia 20, Espanyol 15, Mallorca 14, Osasuna 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.