Remi Intera i Genoe, Milan još u igri
Milito napadao bivši klub

27. kolo Serije A

Remi Intera i Genoe, Milan još u igri

Edmir Škorić

Iako je imao priliku pobjeći ljutom gradskom rivalu i svom prvom konukrentu za Scudetto na već velikih šest bodova, Inter to nije napravio. Naime, večeras su na svojoj Meazzi remizirali s Genovom (0:0) i ostavili Milana u igri.

Genoa zaista ima dobru momčad, a to su potvrdili i večeras na vjerovatno njima najtežem gostovanju, budući da ih je dočekivao lider prvensta Inter. Ofanzivna taktika i jednih i drugih. Inter je naprijed igrao sa Balotellijem, Pandevom i Militom, koji je bio najistureniji, dok je Gasparoni na drugoj strani "u vatru" poslao Scullija, Suaza i Mesta. Ovu utakmicu su sa nekim posebnim osjećajima igrali Diego Milito i David Suzao. Milito je u Inter stigao upravo iz Genoe, a Suazo je ranije nosio Interov dres.

Iako se puno više očekivalo od ove utakmice, mreže su ostale netaknute do posljednjeg sudijskog zvižduka. Što dobrim intervencijama Julio Cesara i Amelie, što lošim završnicama napadača. Iz prvog dijela se nema puno toga izdvojiti, dok su se u nastavku nešto više otvorili i jedni i drugi.

U 50. minuti je tako Diego Milito iz kosa s lijeve strane dobro šutirao sa nekih pet metara, ali je njegov udarac prošao pored desne stative Amelie. Par minuta kasnije branič gostiju Papastathopoulos je pokušao udarcem sa nekih 22 metra matirati Cesara, no i njegov udarac odlazi izvan okvira gola. U 63. minuti rezervista Palacio centirao sa desne strane, a veliku grešku pravi Julio Cesar. Srećom po domaće, pa niko od gostiju nije očekivao nespretnu reakciju njihovog golmana.

Maicon je dvadesetak minuta prije kraja dodao do Milita, ovaj sada sa desne strane iz kosa šutirao, no visoko iznda gola. Pet minuta kasnije Maicon topovski šutira, ali je lopta otišla nekih pola metra od desne stative Amelie. Mario Balotelli je potom pokušao udarcem sa devetnaest metara, ali ravno u ruke raspoloženog Amelie. Prava gužva nastala je pet minuta prije kraja pred gostujućim golom. Sneijder izvodi korner, na kraju lopta dolazi do Eto'a koji je poluvolejom sa svega desetak metara plasira visoko iznad gola. Nešto kasnije je Sneijder ponovo izveo korner sa desne strane, a ovaj put Samuel glavom slabo zahvata loptu i ostaje 0:0.

Inter još uvijek ima četiri boda prednosti u odnosu na Milan te je na dobrom putu da osvoji novi naslov prvaka Italije. No, sada će se Mourinho i njegovi igrači pripremiti za uzvatni okršaj osmine finala Lige prvaka na Stamford Bridgeu protiv Chelsea.

Serija A, 27. kolo:
Inter - Genoa 0:0

INTER: Julio Cesar, Maicon, Zanetti, Samuel, Lucio - Stanković, Muntari, Sneijder, Balotelli, Pandev - Milito.
GENOA: Amelia, Bocchetti, Moretti, Papastathopoulos - Cristico, Zapater, Milanetto, Rossi - Sculli, Suazo, Mesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.