Remi Kodrine Lausanne i Aaraua, Efendić upisao asistenciju

Remi Kodrine Lausanne i Aaraua, Efendić upisao asistenciju

A. Beganović

U derbiju 13. kola švicarske Challenge lige Lausanne koju s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak remizirala je na gostovanju kod Aaraua (3:3).

Izabranici Mehe Kodre dosta bolje su otvroili meč, a u 33. minuti su stiglo do vodstva. Nekadašnji fudbaler Slobode i Tuzla Cityja, Samir Efendić, je asistirao Gazzetti koji je pogodio za 1:0.

Na otvaranju drugog dijela Lahiouel je udvostručio prednost Lausanne, no domaći se nisu predavali i uspjeli su od 67. do 74. minute postići tri pogotka. Hammerich, Hasani i Balaj su režirali preokret.

I kada se činilo da će izabranici Mehe Kodre ostati i bez boda, tačnije u sudijskoj nadoknadi Lahiouel je s penala pogodio za konačnih 3:3.

Efendić je na terenu proveo 78 minuta, a u posljednjih 12 za Lausanne je igrao i Sinan Ramović.

Grasshopers je izgubio na gostovanju kod Thuna, ali je i dalje prvi sa 26 bodova. Ekipa našeg Kodre nalazi se na 5. mjestu sa šest bodova manje, dok je Aarau četvrti sa 21 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi