Remi Kolna i Borussije Moenchengladbach

Bundesliga, 27.kolo

Remi Kolna i Borussije Moenchengladbach

Adnan Beganović

U prvom susretu 27. kola Bundeslige na Rhein-Energie Areni snage su odmjerili domaći Koln i Borussija iz Moenchengladbacha, a nakon 90 minuta rezultat je glasio 1:1.

U prvih 45 minuta susreta Koln je imao nešto više od igre, no na odmor se otišlo bez pogodaka, a onda su se u drugom dijelu desile stvari vrijedne spomena.

Naime, Borussija je povela u 56. minuti. Marco Reus uzeo je loptu na nekih 40 metara od gola Kolna, lijepo povuka i sa 20 metara izanrednim udarcem pogodio desni donji ugao Mondragonovog gola.

Nakon ovog pogotka popularni Jarčevi su se još više otvorili, a kao nagrada za takvu igru došao je i izjednačujući pogodak. Zoran Tošić je odigrao povratnu loptu za Manichea, a ovaj topovskim udarcem para mrežu Baillyja. Samo minut kasnije Zoran Novaković imao je veliku priliku da Kolnu donese tri boda, no njegov udarac odlazi malo pored lijeve stative Borussijinog gola.

Sve u svemu solidan meč. u kojem su mnogo više obje momčadi pokazale u drugom dijelu, a kada se sve sabere i oduzme, podjela bodova je najrealniji ishod,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.