Remi La Galaxyja i Milana
Beckham igrao do 75. minute

Prijateljska utakmica

Remi La Galaxyja i Milana

Edmir Škorić

Jutros je AC Milan započeo svoju avanturu po SAD-u remijem protiv LA Galaxyja (2:2). Golove za domaći tim postigli su Gordon i Jordan, a Silva i Inzaghi bili su strijelci za Leonardov tim.

Čini se da Kaka ove sezone i neće toliko nedostajati Milanu. "Rossoneri" se nalaze u SAD-u gdje će igrati nekoliko prijateljskih utakmica, a prvi ispit bio je Los Angeles Galaxy na čelu sa Davidom Beckhamom.

Poveli su Milanezi golom Thiago Silve, Brazilac je ovog ljeta stigao na San Siro, a ovim golom još jednom se dokazalo kakav nos imaju skauti italijanskog kluba. Ipak, nakon pola sata igre rezultat je glasio 1:1, a strijelac je bio Gordon.

Filipo Inzaghi postiže pogodak u 61. minuti na asistenciju Flaminija. U igru je ušao početkom drugog dijela. Konačnih 2:2 postavio je Jordan u 65. minuti. Brazilac Ronaldinho odigrao je svih 90 minuta, što govori da je nekad najbolji fudbaler svijeta ponovo u pravoj formi.

L.A. GALAXY: Ricketts (45' Saunders); Berhalter (45' Griffin), Gonzales, De La Garza, Dunivant (45' Sanneh); Donovan (45' Birchall), Miglioranzi (45' Kirovski), Beckham (75' Magee), Lewis (65' Klein); Gordon, Eskandarian (60' Jordan). Trener: Arena.
MILAN: Kalac (45' Storari); Oddo (77' Albertazzi), Nesta (45' Favalli), Silva (81' Ikande), Jankulovski (45' Antonini); Flamini, Ambrosini (77' Strasser), Seedorf (71' Abate), Di Gennaro (45' Inzaghi); Borriello (69' Zigoni), Ronaldinho. Trener: Leonardo.



Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.