Remi Lecha, Štiliću 90 minuta
Semir Štilić

Kup UEFA

Remi Lecha, Štiliću 90 minuta

Adnan Beganović

U prvoj utakmici današnjeg programa kupa UEFA, Lech našeg Semira Štilića, remizirao je sa talijanskim Udineseom - 2:2.

Gosti iz Italije bolje su otvorili prvi susret šesnaestinefinala, te na samom početku imali nekoliko kolosalnih šansi, ali zahvaljujući sjajnim intervencijama Ivana Turine, mreža Lecha ostala je netaknuta. Domaćin je u prvom poluvremenu bio više orjentisan na odbranu, a iz nekoliko polušansi nisu uspjeli postići pogodak.

Drugo poluvrijeme počelo je u znaku Udinesea, koji u 50. minuti preko Quagliarella dolaze do prednosti. Na 2:0 za Udinese povisio je Arboleda autogolom u 55. minuti susreta. Kada se mislilo da Italijani odlaze kući sa velikom prednošću, Lech se budi, te preko Rengifa smanjuje na 2:1. Konačan rezultati veliko slavlje Lechu, donosi Arboleda u 84. minuti susreta i tako se iskupljuje za autogol.

Naš potencijalni reprezentativac Semir Štilić odigrao je svih 90 minuta susreta.

Lech – Udinese 2:2 (Rengifo 81', Arboleda 84' / Quagliarella 50', Arboleda 55- o.g.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.