Remi Lyona i Lillea, Bastia pomrsila račune St. Etienneu

Ligue 1, 8. kolo

Remi Lyona i Lillea, Bastia pomrsila račune St. Etienneu

Edmir Škorić

U subotu navečer odigrano je pet susreta osmog kola francuske Ligue 1. Derbi je odigran na Gerlandu gdje su Lyon i Lille podijelili bodove.

U okršaju Lyona i Lillea nije bilo pobjednika, ali niti pogodaka, a ovaj bod svakako je važniji gotima, dok Lyon i dalje ostaje na tri ostvarene pobjede u devet kola.

St. Etienne je umalo ostvario peti trijumf, ali je kod kuće protiv Bastije u posljednjim sekundama ispustio pobjedu. Tabanou i Domande u bili strijelci za domaće, a Bruno u finišu smanjio za goste, da bi u petoj minuti sudijskog vremena Modesto pogodio za 2:2. 

Sochaux je upisao prvu pobjedu, a Bakambu i Carlao u 12., odnosno 18. minuti tresli su mrežu Valencinnesa. Dario Cvitanich je na otvaranju drugog dijela pogodio za tri boda Nice u duelu sa Guingampom. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Evian i Bordeaux odigrali su 1:1. Prvo je Berigaud pogodio za vodstvo domaćih u 25. minuti, zatim Diabate u 70. za konačnih 1:1.

Ligue 1, 8. kolo:
Evian - Bordeaux 1:1 (Berigaud 25/ Diabate 70)
Lyon - Lille 0:0
Nice - Guingamp 1:0 (Cvitanich 48)
Sochaux - Valenciennes 2:0 (Bakambu 12, Carlao 18)
St. Etienne - Bastia 2:2 (Tabanou 27, Diomande 57/ Bruno 86, Modesto 95)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.