Remi Lyona i Lillea, Pjanić odličan

Remi Lyona i Lillea, Pjanić odličan

Edmir Škorić

Derbi susret 32. kola francuskog Le Championnata odigran je na Gerlandu. Lyon našeg reprezentativa Miralema Pjanića na kraju je remizirao protiv Lillea rezultatom 1:1.

Gosti su zaprijetili već u drugoj minuti utakmice. Gervinho i Hazard su odigrali sjajno dupli pas, na kraju Hazard šutirao sa nekih 22 metra malo pored desne stative Hugo Llorisa. Dvije minute kasnije na drugoj strani je Gonalons šutirao sa samo trinaest metara visoko iznad gola, no prije toga je Pjanić izveo slobodni udarac iz kosa s lijeve strane.

Dobru priliku bh. reprezentativac propušta u 25. minuti, kada je dobro primio loptu na prsa a onda sa nekih sedamnaest metara topovski šutirao, a Landreu krajnjim naporom izbacio u korner. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

Lille je poveo u 61. minuti. Piere-Alan Frau je sa nekih 20-ak metara prizemno šutirao, lopta prošla ispod Toulalana te završila u donjem lijevom uglu golmana Hugo Llorisa. Četiri minute kasnije Pjanić iz kosa s desne strane oštro šutira, lopta se od jednog gostujućeg igrača odbila u korner. Pjanić je izveo taj korner, a Toulalan nogom šutirao pored gola.

Dvadesetak minuta prije kraja velika pogreška Ricardo Coste. Pravi prekršaj na lijevoj strani, zarađuje drugi žuti, odnosno crveni karton i ostavlja svoje igrače na nemilosti. Upravo je iz te akcije Lyon uspio izjednačiti. Pjanić je preskočio loptu, koju je u šesnaesterac Lille poslao Kim Kallstrom, a Cris visoko skočio i glavom matirao Landreaua.

Pokušavali su Lavovi do kaja postići i drugi gol, no nije išlo. Gonalons je isključen desetak minuta prije kraja. U 83. minuti Gomis nakon ubačaja iz kornera sa nekih šest metara glavom šutira zamalo pored gola. Posljednju priliku imao je Lisandro Lopez, kada je sa 17 metara šutirao iznad gola.

U drugom susretu Auxerre je golom Niculaea u samom finišu utakmice došao do pobjede na gostovanju kod Nancyja.

Le Championnat, 32. kolo:

Lyon - Lille 1:1 (Cris 71/ Frau 62)
Nancy - Auxerre 0:1 (Niculae 88)
Marseille - Nice (večeras)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.