Remi Montpelliera i PSG-a na De la Mossonu
Ludovic Giuly, bivši igrač Lyona, Monaka, Barcelone i Rome.

Ligue 1, 11. kolo, Montpellier - PSG 1:1

Remi Montpelliera i PSG-a na De la Mossonu

U posljednjoj večerašnjoj utakmici francuske Ligue 1 sastali su se Montpellier i Paris SG u utakmici u kojoj su podijelili bodove, a rezultat je glasio 1:1. Golove su postigli Giuly za goste, te Estrada za domaće.

Naš reprezentativac Emir Spahić je proveo svih 90 minuta na terenu u ovoj utakmici, a njegov tim je od 37. minute bio u zaostatku od jednog gola.

Naime, bivši igrač Barcelone, 34-godišnji Ludovic Giuly pogodio je mrežu Montpelliera. Međutim, slavlje Parižana na Stade de la Mossonu nije trajalo dugo. U 42. minuti čileanski veznjak, Marco Andrés Estrada Quinteros poravnava rezultat na 1:1.

U drugom poluvremenu se nije ništa značajnije desilo. Trener gostiju, Antoine Kombouaré izvršio je sve tri izmjene 15-ak minuta prije kraja utakmice, no to njegovom timu nije donijelo nikakve promijene. Sa ovim bodom oba tima su ostala u gornjem dijelu tabele.

MONTPELLIER: Jourdren, Bocaly, Yanga-Mbiva, Spahić, Jeunechamp, Marveaux, Pitau, Estrada, Belhanda, Giroud, Camara.

PSG: Edel, Jallet, Tiene, Sakho, Armand, Giuly, Chantome, Makelele, Nene, Hoarau, Erdinc.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.