Remi Olimpika i Sarajeva

Zaostala utakmica 4. kola PL BiH

Remi Olimpika i Sarajeva

A. Beganović

U današnjem susretu između Olimpika i Sarajeva na Grbavici nije bilo pobjednika. Duel sarajevskih klubova okončan je rezultatom 1:1. Domaće je do vodstva doveo Spalević iz penala u 27. minuti, dok je na 1:1 poravnao Dudo u 81. minuti.

Utakmica je igrana po jako lošem terenu i velika sreća je da niti jedan igrač nije povrijeđen. Teren je bio prekrivnen snijegom koji je predstavljao ogroman problem za igru.

Uprkos lošem terenu prisutni gledaoci vidjeli su dva gola i dosta borbenu utakmicu. Sarajevo je više napadalo, dok je Olimpik bio orijentisan na polukontre i kontre.

U jeku napada borde momčadi Olimpik je došao do vodstva. Džakmić je pogriješio na nekih 25 metara od svog gola, do lopte je došao iskusni Spalević i kada je ušao u šesnaesterac Alaimu nije preostalo ništa drugo nego da ga sruši. Sudija susreta Novo Panić opravdano je pokazao na bijelu tačku, a Spalević je bio siguran realizator.

Sarajevo je došlo do izjenačenja u 81. minuti. Alen Škoro sjajno je centrirao, a Edin Dudo sa nekih 7 metara pogodio je mrežu Adilovića. Na kraju kada se sve sabere, neriješenim rezultatom mogu biti zadovoljne obje momčadi.

Veoma bitno je istači da popularne Horde zla nisu prisustvovale utakmici, a da se na tribinama gdje su inače smješteni navijači Sarajeva nalazila velika šetalica sa likom pokojnog Vedrana Puljića. Svi igrači Sarajeva nakon izjednačujućeg pogotka otrčali su prema tom mjestu i tako na još jedan način odali počast pokojnom Vedranu.

Premijer liga, 4. kolo:

Olimpik - Sarajevo 1:1 (Spalević 27'/Dudo 81')

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti