Remi Palerma i Udinesea

Serija A, 29. kolo

Remi Palerma i Udinesea

Edmir Škorić

U drugoj ujedno i posljednjoj utakmici subotnjeg programa 29. kola italijanske Serije A, odigranoj na Renzo Barbera stadionu, Palermo i Udinese podijelili su bodove, odigravši 1:1.

Već u devetoj minuti Handanović brani sjajan udarac Miccolija. Zatim su Guidolin i Di Natale kombinirali, no bez opasnosti po gol Palerma. Ipak, Sicilijanci prvi stižu u vodstvo i to u 32. minuti.

Barreto je poslao dubinsku loptu za Miccolija, a iskusni omaleni napadač, kapiten Palerma, pogađa mrežu gostiju iz Udina za slavlje domaćih.

Uzvraćaju gosti preko prvog strijelca Di Natalea. Palermo je imao tri boda sve do 85. minute, a onda su gosti izjednačili.

Nepažnju domaće odbrane iskoristio je rezervista Gabriel Torje nakon proigravanja Pereyre, još jednog igrača koji je priliku dobio u nastavku. Rumun je matirao Viviana za konačnih 1:1. Palermo je sa tri boda mogao iznad Bologne, a Udinese je ovim bodom "preskočio" Lazio i Napoli, koji istina imaju po utakmicu manje u ovom trenutku.



Serija A, 29. kolo:

Palermo - Udinese 1:1 (Miccoli 32/ Torje 85)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.