Remi PSG-a i Lyona

6. kolo Le Championnata

Remi PSG-a i Lyona

E. Škorić

U posljednjoj utakmici 6. kola francuskog Le Championnata bodove su podijelili Paris SG i Lyon. Tako "lavovi", za koje je večeras više od pola sata odigrao i naš mladi reprezentativac Miralem Pjanić, i dalje ostaju iza Bordeauxa.

Na Parku prinčeva PSG je ugostio Lyon, što je bila posljednja, ujedno i najbolja utakmica 6. kola Le Championnata.

Nakon pola sata igre rezultat na semaforu glasio je 1:0, a za to se pobrinuo bivši Barcelonin ofanzivac Ludovic Giuly. Do kraja prvog dijela rezultat se nije promijenio, a trener Lyona u nastavku je u igru ubacio Gomisa i našeg mladog reprezentativca Miralema Pjanića, te kasnije švedskog reprezentativca Kim Kallstroma.

Ispostavilo se to kao pravo rješenje, upravo Gomis pet minuta prije kraja pogodio je za vrijedan bod Lavova. Domaćini, pak, mogu žaliti za propuštena dva boda pa će i nakon šest kola ostati u sredini tabele, iako su furiozno krenuli u novu sezonu.

Ranije danas su odigrane još dvije utakmice. Lens i Lille identičnim su rezultatom kao i u Parizu remizirali. Boukari je u 58. minuti Lens doveo u vodstvo, da bi, unatoč igraču manje, Lille poravnao u posljednjoj minuti golom Ramija. Toulouse je danas bio najučinkovitiji, slavili su protiv Le Mansa sa 2:0 i to golovima Didota i Sissoka.

Le Championnat, 6.kolo:
Lens - Lille 1:1
Toulouse - Le Mans 2:0
PSG - Lyon 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.