Remi QPR-a i Readinga

Premiership, 10. kolo

Remi QPR-a i Readinga

Midhat Šljivak

Queens Park Rangersi i Reading remizirali su u susretu 10. kola engleske Premier lige rezultatom 1:1.

Reading je bolje otvorio utakmicu, a do vodstva su gosti stigli u 16. minuti susreta. Nakon velike gužve, u kaznenom prostoru se najbolje snašao Kaspars Gorkss koji je matirao Julia Cesara za vodstvo Readinga od 1:0.

Krenuo je potom QPR po izjednačenje. Taarabt je imao nekoliko pokušaja, uzvratio je i Reading, ali se na poluvrijeme, ipak, otišlo vodstvom Raeding od 1:0.

QPR je bio bolji protivnik i u drugom poluvremenu. Za bolju igru nagrađeni su u 66. minuti kada asistenciju Josea Bosingwe koristi Djibrill Cisse koji je lijepim golom poravnao na 1:1.

Pokušao je QPR doći do sva tri boda, ali je Reading uspio sačuvati svoju mrežu do kraja, te je ostalo 1:1.


QPR0Rea1 @SpheraChannel by SpheraChannel
QPR1Rea1 @SpheraChannel by SpheraChannel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.