Remi Rudara i Tekstilca u Prijedoru

Prva liga RS, play-off

Remi Rudara i Tekstilca u Prijedoru

D. Vejo

Zlatko Jelisavac i njegovi izabranici remizirali su danas u sklopu osmog kola play-off faze Prve lige Republike Srpske sa ekipom Tekstilca iz Dervente rezultatom 1:1 (1:0).

Dervenćani su se po četvrti put ove sezone pokazali kao tvrd orah za Prijedorčane. Dobro su domaći fudbaleri otvorili utakmicu, pa tako već u osmoj minuti preko Kuridže Rudar dolazi u prednost od 1:0.

Do isteka prvog poluvremena, ekipa iz grada na Sani bila je ta koja je diktirala tempo na meču. Pokušavali su Jaćimović i Lolić, ali se rezultat nije mijenjao.

Nastavak je donio nešto bolju igru gostiju iz Dervente. Vršili su pritisak puleni Zorana Dragišića na zadnju liniju domaćina. Ista je kapitulirala sredinom druge dionice meča, kada za 1:1 pogađa Susaković koji ujedno i postavlja konačan rezultat.

U narednom kolu, Rudar će gostovati u Janji ekipi Podrinja, dok će Tekstilac biti gost banjalučkom Borcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi