Remi Rusije i Urugvaja

Prijateljska utakmica

Remi Rusije i Urugvaja

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija Rusije večeras je odigrala svoju prvu od tri prijateljske utakmice uoči nadolazećeg  EP-a u Poljskoj i Ukrajini.

U prvom prijateljskom susretu Rusi su ugostili odličnu selekciju Urugvaja, a nakon 90 minuta nije bilo pobjednika (1:1).

 

Poveli su Južnoamerikanci pogotkom Liverpoolovog napadača Luisa Suareza u trećoj minuti nastavka, ali odgovor domaće reprezentacije stigao je poprilično brzo.

 

Alexander Keržakov, koji je na poluvremenu zamijenio Pavela Pogrebnjaka, izašao je sam pred Fernanda Musleru, golmana Lazija, te s nekih 10-ak metara vrhom kopačke loptu poslao iza njegovih leđa. Iako je bilo do kraja utakmice nekoliko prilika na obje strane, mreže se više nisu tresle.

 

Rusija svoju sljedeću utakmicu igra protiv Latvije, a zatim Italije. Ti susreti na programu su 29. maja i 1. juna. Na Evropskom prvenstvu startaju protiv Češke 8. juna.

 

Prijateljska utakmica:

Rusija - Urugvaj 1:1 (Keržakov 50/ Suarez 48)

 


szólj hozzá: Russia Uruguay 1:1 GOALS

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.