Remi Salzburga i Dinama, Vladi 85 minuta
Mandža pogodio za miran povratak u Zagreb

Liga Prvaka, 3. pretkolo

Remi Salzburga i Dinama, Vladi 85 minuta

Edmir Škorić

U preostalih šest utakmica večerašnjeg rasporeda 3. pretkola Lige Prvaka treba istaknuti pobjedu grčkog Olympiakosa u Bratislavi protiv Slovana koji je izbacio mostarski Zrinjski, te remi Red Bull Salzburga našeg Admira Vladavića i zagrebačkog Dinama.

Remi RB Salzburga i Dinama, Vladaviću 85 minuta

Jednu jako dobru partiju pružili su igrači Red Bull Salzburga i Dinama iz Zagreba. Dinamovci su bili nešto kvalitetnija momčad na terenu, i zahvaljujući golmanu Gustafssonu domaći mogu biti zadovoljni neriješenim ishodom. Gosti su prvi zaprijetili i to preko Sammira, no njegov šut ide ravno u ruke domaćeg čuvara mreže. Kod Red Bulla ponajbolju priliku propustio je Admir Vladavić. Naš reprezentativac odlično je šutirao sa nekih 25 metara, ali lopta odlazi uz samu stativu gola Butine. Minut prije kraja domaći tim dolazi do vodstva. Tchoi odlično prolazi Glavinu po desnoj strani, šalje loptu u šesnesterac Dinama, a bivši igrač minhenskog Bayerna Zickler pogađa sa deset metara mrežu "modrih".

Drugo poluvrijeme počinje boljom igrom Dinama, Morales je u 51. minuti imao dobru priliku, a isti igrač deset minuta kasnije odlično šutira, no i ovaj put je Gustafsson bio na mjestu. Ipak, Gustafsson je savladan u 56. minuti kada Morales šalje jednu dugu loptu pred gol Salzburga, Scheimer vraća prsima loptu do svog golmana, no Mario Mandžukić iskorištava nespretnost Gustafssona i lob udarcem donosi izjednačenje Dinamu. Do kraja utakmice nije bilo golova, a u posljednjoj minuti isključen je Mario Mandžukić. Pomoćni sudac utakmice dobio je flašu u glavu, te je krvave glave napustio utakmicu. Dinamo bez svog najboljeg strijelca dočekuje na Maksimiru Red Bull Salzburg u sljedeći utorak.

Vladavić je zamijenjen u 85. minuti, kada je umjesto njega ušao Saša Ilić.

Olympiakos prejak za Slovan

Slovan iz Bratislave u 2. pretkolu Lige Prvaka izbacio je našeg predstavnika, ekipu mostarskog Zrinjskog, no pored grčkog predstavnika nisu imali šanse. Doduše, ostalo je još 90 minuta igre. Naime, Olympiakos je kao gost pobijedio rezultatom 2:0. Papadopoulos je već u 2. minuti donio vodstvo gostima iz Grčke, a u 21. minuti Leonardo postavlja konačnih 2:0. Mada su mnogi očekivali potop slovačkog predstavnika, Slovan je do kraja utakmice uspio sačuvati svoju mrežu.

U skandinavskom okršaju danski Kopenhagen bio je bolji od gostiju iz Norveške, ekipe Stabaeka. Jesper Gronkjaer, nekadašnji danski reprezentativac i bivši igrač londonskog Chelseaja, pogodio je u 11. minuti za domaće. Santin pet minuta prije kraja povisuje na 2:0, a Palmason u 58. minuti donosi Stabaeku smanjenje rezultata. Deset minuta prije kraja Santin svojim drugim golom, ovaj put iz penala, postavlja konačnih i nedostižnih 3:1.

Maribor iznenadio, poraz Celtica


Pomalo neočekivano slovenski Maribor slavio je u Švicarskoj protiv Zuricha (2:3). Poveli su domaći nakon samo tri minute igre golom Vonlanthena. Marcos golovima u 12. i 22. minuti donosi preokret gostima iz Maribora, a za puni plijen pobrinuo se Pavlović u 49. minuti. Škotski Celtic na svom je stadionu poražen od moskovskog Dinama. Strijelac jedinog i odlučujućeg gola bio je Kokorin u 7. minuti utakmice.

Liga prvaka, 3. pretkolo:
Shakhtar – Timisoara 2:2
APOEL – Partizan 2:0
Ventspils – BATE 1:0
Levadia – Debrecen 0:1
Sheriff – Slavia 0:0
Slovan B. - Olympiakos 0:2
Kopenhagen - Stabaek 3:1
Zurich - Maribor 2:3
Salzburg - Dinamo Zagreb 1:1
Celtic - Dinamo Moskva 0:1
Sporting - Twente (u tijeku)

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.